Jump to content
  • 0

[Giga KN-1011] After firmware upgrading to 3.7.3 Samsung Galaxy S8 Plus doesn't connect to 5 GHz wifi


happy_developer
 Share

Question

If I add Samsung S8+ to Registered devices and limit its connection to 5GHz only, it can't connect.

At the previous version (3.7.2) all worked fine.

Other my devices work fine now (Samsung S21, Samsung TV). I have problem with Samsung S8+ only. Rebooting didn't help.

keenetic.jpg

Edited by happy_developer
  • Need more info 2
Link to comment
Share on other sites

11 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
5 hours ago, KYTECHNGAMING said:

Which 5ghz channel are you having this problem on?
Does it automatically connect at 2.4ghz?

Yes.  It automatically connect at 2.4ghz.

If I forcibly change it to 5ghz in "Registered devices" section. smartphone can't connect.

At the previous versions (3.7.2, 3.7.1) all worked fine.

Link to comment
Share on other sites

  • 0
5 hours ago, admin said:

Please try 3.8 (Dev) branch, and attach self-test if still have a problem.

I've tried and now I can't connect to 5GHz with my Samsung Galaxy S21 also (

I've rolled back to 3.7.3 and it did't help. Now I can't connect to 5GHz wifi. Only my Samsung TV is connected via 5Gh now.

Self-test of 3.8 attached.

self-test_KN-1011_draft_3.08.A.6.0-0_router_2022-02-28T17-55-19.856Z.txt

Link to comment
Share on other sites

  • 0

I am experiencing a similar situation. my device is peak dsl and i am using 160mhz active.
I don't have manual 5ghz connection settings for devices.
DFS 104 108 112 are the channels that I have observed problems in general.
I don't have much problem with DFS 100 or 52 channel.

We follow up with Keenetic TR via ticket. #575074

 

Link to comment
Share on other sites

  • 0
10 hours ago, KYTECHNGAMING said:

I am experiencing a similar situation. my device is peak dsl and i am using 160mhz active.
I don't have manual 5ghz connection settings for devices.
DFS 104 108 112 are the channels that I have observed problems in general.
I don't have much problem with DFS 100 or 52 channel.

We follow up with Keenetic TR via ticket. #575074

 

I've just checked my self-test files. As I can see, during the troubles my 5GHz wifi channel was 149. It looks like that was the reason for the problem. Thanks a lot!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...